Over

Studio Wisch verwijst naar de plek waar ik geboren ben. ‘Wisch’ was tot 1 januari 2005 een gemeente in de Achterhoek, voortgekomen uit de heerlijkheid Wisch. In Terborg staat nog steeds Kasteel Wisch, waar de Heeren van Wisch huisden.

Hoewel ik al lange tijd in Amsterdam woon, zijn de rust en schoonheid van de natuur  een voortdurende inspiratiebron voor mij en mijn werk. De basis daarvoor werd gelegd door op te groeien in het dorp Silvolde omringd door bossen en weilanden. Met name mijn vader leerde mij te kijken naar de steeds veranderende natuur. Dat heeft me tot op de dag van vandaag gevormd. Samen met mijn hond Sjors maak ik graag lange wandelingen door de natuur.

Behalve naar interieur gaat mijn interesse ook uit naar architectuur, beeldende kunst, mode, theater en dans. Geen wonder dus dat ik na het afronden van het VWO gekozen heb om docent tekenen te worden (2e graads lerarenopleiding aan de Tehatex in Nijmegen, daarna 1e graads docent tekenen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem). Vervolgens ben ik afgestudeerd als Modevormgever aan dezelfde academie. Tijdens deze laatste studies runde ik samen met vrienden Galerie Goem in Nijmegen, een galerie die zich richtte op jonge, opkomende kunstenaars. Na kort als modeontwerper gewerkt te hebben ging ik aan de slag als woonstylist en daarna als beeldredacteur.

Rob Jansen